Kuranın Diğer İsimleri

Kuran vahiy yolu ile Cebrail Aleyhisselam yolu ile Cenabı Tanrı’tan son peygamber Hz. Muhammet Aleyhisselama gökten gelen kitaptır. 114 sure, 30 cüz ve 6666 ayetten oluşur. Mukaddes kitapların sonuncusudur. Müslümanların kutsal kitabıdır. Dili Arapça’dır.  Tanrı kelamıdır. Kuran, “OKUMAK” demektir. Cenabı Tanrı’tan indiği şekli ile korunmuş ve hükmü kıyamete kadar bakidir.

Kuran’ın Diğer İsimleri

Kuran’ın adları şunlardır:

Kuran Iyi mi Bir Kitaptır?

Kuran bize Cenabı Tanrı’tan bir mektuptur, mesajdır. İnsanlara mutluluk yolunu gösteren yüce Allah’ın talimatıdır. Kuran hayatımızın, yapacaklarımızın ve yapmayacaklarımızın planı ve projesidir.

Kuranı Kerim, dönemin gerisinde kalmamış çağları arkasından sürükleyen bir kitaptır. Her gün gelişen ilimle çatışmamış, aksine ilim, Kuran’ın daha iyi anlaşılmasına destek olmuş, Kuran da ilimlerin gelişmesine rehber olmuştur.

Kuran lafzı ile de manası ile de mucizedir. Kıyamete kadar mucizeler kitabı olarak kalacaktır.

Kuran’daki geleceğin ve geçmişin detayları değişmemiş ve asla değiştirilemeyecektir. Ahenk yönünden Kuran benzeri olmayan bir kitaptır. Okuyanları hayran bırakır. Taklide kalkışanları hep aciz koymuştur.

“Eşeğim Müslüman olsa ben Müslüman olmam!” diyen Ömer, Kuran’ı görünce Müslüman olmak zorunda kalmıştır.

  • Kuran, vahiy mahsulüdür, Allah kelamıdır, dili Arapça’dır.
  • Kuran, iyiliği emreder kötülükten sakındırır.
  • Kuran Cenab-ı Tanrı’tan insanlara güzel bir öğüttür:
    • “Kuran, ancak alemler için bir öğüttür.” (Sad:87)
  • Kuran sözlerin en güzelidir
  • “Tanrı sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu bıkılmadan tekrar yeniden okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu kitabın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri hem de gönülleri Tanrı’ın zikrine ısınıp, yumuşar. İşte bu kitap Allah’ın dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırır ise, artık ona yol gösteren olmaz.” (Zümer:23)